Saufikarim.com » Blog Archives

Tag Archives: hartanah tanpa modal

Pelaburan Pembeli Baru Promosi

Skrol Jurus Bebas Kewangan 101, Download sekarang!

Salam dan Hi,

Tahukah anda bagaimanakah cara mencapai bebas kewangan melalui pelaburan hartanah? Sebenarnya anda mampu mencapai bebas kewangan melalui Pelaburan Hartanah.

Pada peringkat permulaan, anda perlu tahu apa matlamat untuk bebas kewangan.
Ramai orang mahu jadi kaya tapi tidak pandai menguruskan kewangan.

======================================================
Oleh itu SK sarankan belajar dengan Skrol Juru bebas kewangan 101. download Skrol Jurus ini di laman EMPAYAR HARTANAH. mudah saja isi nama dan email kemudian sahkan email anda.

SK akan berikan pada email yang berikutnya.

fineancientscroll

======================================================

Strategi pertama ialah mulakan dengan Pelaburan Hartanah.

Berikut adalah 2 cara untuk melakukan strategi ini:-

i. Pelaburan hartanah dan jana pendapatan melalui pendapatan sewa

development_gallery

Sewakan!

Dengan pendapatan sewa anda mampu  memperolehi wang tambahan jika masih bekerja. Wang  tersebut boleh digunakan untuk menyara hidup **FIRSTNAME**.

Contohnya, Jika anda mempunyai rumah untuk disewakan. Setiap bulan **FIRSTNAME** perlu membayar ansuran kepada bank sebanyak RM700,

Dan menyewakan rumah tersebut dengan harga sewa RM1000.00 sebulan. Oleh itu**FIRSTNAME** mempunyai baki lebihan dan menjadi wang tambahan setiap bulan.

JIka ada 10 buah rumah dan mendapat pendapatan sewa RM300.00 setiap rumah. Maka, setiap bulan anda akan mendapat RM3000.00 sebulan.

Siapa nak berikan wang tambahan tersebut? Melainkan jikaanda bekerja atau buat bisnes. Tapi kini dengan rumah sewa saja dah boleh dapat RM3000.00.
ii. Menjana pendapatan daripada kenaikan harga rumah

Side View

Kenaikan?

Pengalaman mendapat keuntungan ini sangat memberikan kesan yang kuat pada SK.

Disebabkan SK beli rumah tanpa modal dan jana 6 angka, SK boleh pergi travel, beli saham, beli kereta yang di idamkan Alhamdulillah SK syukur padaNya yang memberi.

Sebab itu SK mahu kongsikan supaya anda juga dapat buat seperti yang SK lakukan dan banyak lagi pelabur yang berjaya lakukan.

In sha Allah, SK akan kongsikan lagi tip-tip yang best dengan anda dan layari Majalah Online Hartanah No.1  Malaysia, http://empayarhartanah.com

======================================================

Salam Kasih,
Saufi Karim

Saufikarim.com
Pengasas PelaburanHartanahTanpaModal.com
Pengasas EmpayarHartanah.com

Published by:
Pelaburan Pembeli Baru Semasa Soal & Jawab Tajaan

Pelaburan kembara SK – Negara Australia

Salam kepada rakan-rakan SK.com,

Semalam agak kepenatan sehingga SK tidak sempat nak beramah mesra dengan anda semua di ruangan blog SK.com. Mesti anda ternanti-nantikan entri blog SK pada hari ini. Ya, hari ini SK nak bawa tajuk pelaburan tentang hal perihal kembara. Sifat mengembara dan sifat ingin ‘tahu’ satu sifat atau pun ‘HOBI’ yang memang sangatlah digalakkan. Hobi bertanyakan soalan apabila tak faham, hobi ‘curiosity kill the cat’ ini banyak baiknya daripada yang buruk.

Knowing Malaysian (mungkin sekarang dah banyak berubah InshaAllah), orang kita memang tak suka nak bertanya dan tak mahu bertanya. Takut dipanggil bodoh dan bengap katanya. Ada pepatah mat salleh la ‘ Ask question you will look stupid for a second, ask no question and you will be fool forever’ jadi nak walk alone forever ke atau you will never walk alone (pinjam sikit kata-kata terkenal sebuah kelab bola sepak Eropah).

 

kembara saufi karim travel kembara

Mari kita kembara tambah ilmu!

Continue reading

Published by:
Pelaburan Semasa Soal & Jawab

Tun Daim pernah bankrap tapi bukan dengan Pelaburan Hartanah. Betul ke?

Salam rakan-rakan SK.com,

Korang pernah dengar ke ‘kenyataan’ di atas? Adakah ianya suatu mitos atau cakap-cakap kosong saja. Kalau korang nak tau dulu bekas Menteri Kewangan Negara tercinta kita adalah seorang peniaga ‘garam’. Ya Tun Daim Zainuddin pernah suatu ketika dahulu menjual garam.

 

pelaburan hartanah saufikarim tun daim taman maluri

Maluri! Tun Daim juga jutawan dari situ! Continue reading

Published by:
Pelaburan Pembeli Baru Tajaan

Tips: Pelan 10 tahun mencapai ‘Financial Freedom’

Bagaimana anda boleh mencapai Financial Freedom? Apakah perancangan anda?

Salam rakan-rakan SK.com,

Dua persoalan yang SK utarakan ini untuk membawa korang semua ke satu topik yang hangat dan sering diperkatakan sejak akhir-akhir ini. ‘Financial Freedom’ ini mahu dicapai oleh ramai orang kerana apa?

1. Bebas hutang

2. Mahu melakukan pekerjaan yang disukai

3. Mahu membuat sesuatu yang memberi makna pada diri sendiri, agama, dan juga masyarakat

4. Mahu bebas daripada kawalan orang dan tidak suka diperhambakan

5. dan sebagainya..

 

Bebas dengan PHTM!

Continue reading

Published by:
Pelaburan Pembeli Baru Soal & Jawab

Gembira: SK jumpa seorang ‘awek’ hari ini.

Salam rakan-rakan SK.com,

Ha, apa yang korang fikirkan tu. Oh cakap pasal awek mesti semua terbeliak matakan. Baca dulu barulah nak ‘gossip’. Haha.

Baiklah, sebagai insprasi untuk rakan-rakan ku semua. Hari ini SK sangat bertuah dapat makan bersama rakan yang baru pulang bercuti daripada Vietnam. Sebenarnya daripada minggu lepas lagi dapat bersama rakan-rakan ynag sudah berbulan-bulan tak jumpa.

 

rumah banglo beli rumah tanpa modal

Rumah banglo idaman semua!

Continue reading

Published by: