Menarik Hari Ini : Teknik cari rumah untuk di sewakan.

Comment

Pelaburan Pembeli Baru Promosi Reviu
logoskbaru

Apa yang SK tertarik dalam buku Faizul Ridzuan, ialah:-

Rumah untuk sewa, mesti tahu siapa bakal-bakal penyewa!

1. Cara beliau menyewakan rumah amatlah mudah. Sebaik sahaja S&P siap (sebab rumah second hand) beliau terus mengambil kunci dan terus menyewakan rumah nya.

2. Membuat ‘renovation’ rumah secara kecil-kecilan dan mengecat sendiri rumah beliau dan tidak perlu berbelanja lebih untuk mengupah orang cat.

3. Menyiapkan rumah dengan ‘fully furnish’ dan kebanyakan barang di beli ‘second hand’ sperti mesin basuh, refrigerator, kipas, aircond kecuali sofa dan kabinet dapur je yang baru.

4. Beli rumah studio dan sewa pada ‘foreigner’. Biasanya orang luar expatriat boleh sewa mahal.

“Apa yang penting ialah apabila kita nak sewa kan rumah, kita mesti tahu area rumah itu. Kalau kene berkampung atau kene berdiri selama 2 jam, anda kene buat. Supaya anda tahu siapakah bakal-bakal penyewa anda. Macam Faizul Ridzuan, dia sewakan pada ‘Flight Attendant atau Pramugari’ hmm…”

 

Buku beliau merupakan pengalaman beliau dalam jual beli rumah dan beliau menitik beratkan rumah yang mampu mendapat pulangan tunai yang positif. Cara PHTM amat dititik beratkan sebab tidak keluar satu sen pun.

Ingin tahu bagaimana Teknik SK beli rumah tanpa Modal. Jangan malu-malu tanya SK dan dapatkan perkongsiaan SK untuk Anda. :)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>